Studená slepice po australsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Majonéza
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Hřebíček
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika červená
  • 0.75 l Voda pitná
  • 1 kg Slepice
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 930 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 238 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 879.4 mg
  • Vláknina 12481.8 mg
  • Vitamín A 12481.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.3 mg
  • Vitamín E 8.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme 0,5 l vody se solí, citronovou šťávou, neoloupanou cibulí překrojenou napůl, pepřem, hřebíčkem a cukrem. Vzniklou marinádu necháme vychladnout.

  • 2

    Do mísy vložíme na čtvrtky nakrájenou a konců křídel zbavenou slepici, přelijeme ji marinádou, přiklopíme a necháme v chladničce 24 hodin marinovat.

  • 3

    Druhý den marinádu přecedíme, přidáme zbylou vodu a ve větším hrnci přivedeme k varu. Do vroucí marinády vložíme čtvrtky slepice a asi hodinu vaříme doměkka. Ještě teplou ji vykostíme, maso necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Mezitím na proužky nakrájíme mrkev, malé červené a zelené papriky a rajčata na plátky. Dále promícháme majonézu s kečupem a menší opranou hlávku salátu rozdělíme na listy.

  • 5

    Na velkou mísu rozložíme salátové listy, na ně naklademe plátky masa, obložíme zeleninou, vše přelijeme ochucenou majonézou a podáváme.

Komentáře k receptu