Kapří brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 500 g Kapr obecný
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 600 g Salát okurkový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 212.7 mg
  • Draslík 615.1 mg
  • Vláknina 3944.2 mg
  • Vitamín A 3944.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kapra stáhneme kůži, vykostíme a uvaříme ve slané vodě. Přendáme do jiné nádoby a necháme trochu vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapří maso rozebereme a vybereme vlasové kostičky.

  • 2

    Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kapří maso a vše lehce osmahneme.

  • 3

    Ohnivzdornou mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vyrovnáme vrstvu brambor, na ni vrstvu kapřího masa a končíme opět vrstvou brambor.

  • 4

    Dáme krátce zapéct do trouby nahřáté na 160°C.

  • 5

    Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem, směs nalijeme na kapra s bramborami a pečeme dalších 20 minut.

  • 6

    Podáváme s okurkovým salátem.

Komentáře k receptu