Maréna po tyrolsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Síh
  • 100 g Olej rostlinný
  • 600 g Rajčata
  • 170 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 751 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 921.9 mg
  • Vláknina 5534.3 mg
  • Vitamín A 5534.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osušíme, osolíme, opepříme, po obou stranách opečeme na 150 g másla do růžova.

  • 2

    Rajčata rozkrájíme na půlky, narovnáme do rendlíku vymazaného 50 g másla, osolíme a dáme na čtvrt hodiny minut péct do trouby předehřáté na 180°C.

  • 3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka o osmahneme na oleji.

  • 4

    Hotové porce marény rozdělíme na talíře, poklademe kolečky cibule, podáváme obložené pečenými rajčaty a posypané petrželovou natí, nasekanou nadrobno.

Komentáře k receptu