Kachní roláda plněná kuřetem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 360 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 200 g Šunka uzená
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 150 g Kachní drůbky
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Kuře
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1.4 kg Vepřová krkovička
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1030 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 225.8 mg
  • Draslík 242 mg
  • Vláknina 403.9 mg
  • Vitamín A 403.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé kuře položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.

  • 2

    Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.

  • 3

    Umeleme 600 g krkovice, přidáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, papriku a kari, osolíme, dobře promícháme a přidáme šunku nakrájenou na kostičky.

  • 4

    Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda, poklademe masovou směsí, zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku. Pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě na sádle, bez podlévání vodou asi 2.5 hodiny. Upečenou kuřecí roládu zbavíme nití.

  • 5

    Větší kachnu vykostíme stejným způsobem.

  • 6

    Přibližně 400 g krkovice (polovinu zbylého masa) nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa a oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme najemno nasekané kachní drůbky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, 2 vejce a 2 lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, naneseme na celou plochu vykostěné kachny, upečenou kuřecí roládu položíme na střed, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme 2 hodiny v pekáči po kuřeti.

  • 7

    Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Dobře utáhneme. Až po dalších 4 hodinách uložíme do chladničky.

  • 8

    Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu