Pečená kachna bez kostí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Vepřová krkovička
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 150 g Kachní drůbky
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Kmín celý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1060 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 62.3 mg
  • Vláknina 587 mg
  • Vitamín A 587 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.

  • 2

    Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.

  • 3

    Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.

  • 4

    Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa, kachní drůbky, oloupanou cibuli a česnek umeleme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na celou plochu vykostěné kachny, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.

  • 5

    Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny na pekáči vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.

  • 6

    Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu