Roštěnky orientale

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 300 g Houby čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Olej rostlinný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Nové koření celé
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 97 mg
  • Draslík 1116.7 mg
  • Vláknina 6650.3 mg
  • Vitamín A 6650.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěného roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme je, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej, na kterém roštěnky z obou stran rychle opečeme.

  • 2

    Maso vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Když zrůžoví, přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, zalijeme vývarem, chvíli povaříme na řídkou omáčku, roštěnky vrátíme do kastrolu, přidáme 6 zrnek nového koření, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.

  • 3

    Mezitím očistíme směs hub, nakrájíme na malé kousky, na másle je nejprve osmahneme, poté osolíme a do měkka podusíme, nakonec smícháme s petrželovou natí.

  • 4

    Roštěnky urovnáme na talíře, na plátky masa navrstvíme dušené houby, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu