Hrušky na víně a griotce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 ml Víno červené
  • 100 ml Sherry brandy
  • 250 ml Kompot hruškový
  • 2 ks Hrušky
  • 1 ks Badyán
  • 6 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Perník
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 364.1 mg
  • Vláknina 22583 mg
  • Vitamín A 22583 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých hrušek oloupeme slupku a podélně je rozkrojíme. Vyřízneme z nich jádřinec. V menším hrnci si svaříme víno, do které přidáme badyán, šest hřebíčků, kousek skořice, dvě kolečka pomeranče odříznutá i se slupkou a kolečko citronu odříznuté také i se slupkou. Vlijeme griotku a do svařeného vína vložíme hrušky nakrájené na měsíčky. Zakryjeme vše pokličkou a necháme dusit. Musíme ovšem dávat pozor, aby se nám hrušky nerozvařily. Kompotované hrušky pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Připravíme si talíře, na které servírujeme uvařené opilé hrušky. Přidáme k nim kostičky kompotovaných hrušek, kousek ovčího sýra a perník pokrájený na plátky. Nakonec vše pokapeme medem.

Komentáře k receptu