Chřest sypaný strouhankou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 27 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 1073.5 mg
- Vláknina 16859.8 mg
- Vitamín A 16859.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Chřest omyjeme a oloupeme. Spodní část, která by mohla být příliš tuhá, odlomíme. Do hrnce vlijeme vodu, přidáme do ní lžíci cukru a nastrouhanou pomerančovou kůru. Přisypeme do vody ještě špetku soli a nasekanou petrželku. Do hrnce s vodou vložíme pařák, počkáme, dokud voda nezačne vřít a na pařák položíme chřest. Chřest se také dá vařit tak, že se pevně sváže nití a pověsí do hrnce tak, aby visel těsně nad vroucí tekutinou. Na pařák také přidáme cherry rajčata. Vaříme maximálně 5 minut, chřest byl měl být křupavý a pevný, ne úplně měkký. 
- 
                                2Na pánvi nasucho lehce opražíme strouhanku. 
- 
                                3Necháme uvařený chřest okapat a potom jej položíme na zahřátý talíř. Zalijeme máslem a zasypeme strouhankou. 
- 
                                4Brambory uvaříme ve slupce a servírujeme je jako přílohu k chřestu. Přidáme cherry rajčátka a ozdobíme snítkou petrželky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        