Česnekový krém s restovanými liškami a topinkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Česnek
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 160 g Chléb toastový
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 800 ml Houbový vývar
  • 100 ml Smetana na vaření
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1278 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 138.1 mg
  • Draslík 325.3 mg
  • Vláknina 9583.7 mg
  • Vitamín A 9583.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme máslo, na něm orestujeme očištěné lišky, vyndáme a udržujeme teplé. Do másla v pánvi nasypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme houbovým vývarem, osolíme, opepříme, přilijeme obě smetany a vaříme asi půl hodiny, abychom jsme se zbavili moučné chutě. Krém se vyvaří asi o polovinu a zhoustne. Pánev odstavíme, přidáme špetku mletého muškátu, žloutek, prolisovaný česnek a vymícháme do hladkého krému. Plátky toastového chleba opečeme nasucho v topinkovači, posekáme nadrobno petrželku.

  • 2

    Na talířky nalijeme krém, doprostřed položíme orestované lišky, posypeme mletou paprikou, doplníme krajíčkem toastového chleba, který posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu