Kulajda s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Houby sušené
  • 150 g Lišky čerstvé
  • 50 g Jíška instantní
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 971 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 394 mg
  • Draslík 1387.7 mg
  • Vláknina 8749.5 mg
  • Vitamín A 8749.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé lišky očistíme od nečistot. Na pánvi rozehřejeme máslo a lišky zprudka opečeme. Vedle na páře vaříme natvrdo vejce při teplotě 65 stupňů cca 90 minut.

  • 2

    Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme jíšku, brambory, mouku, cibuli, houby a sůl s pepřem a bobkovým listem. Obsah hrnce uvedeme do varu a necháme hodinu vařit.

  • 3

    Polévku přecedíme a přidáme do ní smetanu. Ještě dochutíme octem, pepřem a solí.

  • 4

    Před podáváním už jen přidáme ze skořápky vyloupaná vejce a opečené lišky.

Komentáře k receptu