Rizoto s řeřichou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Kroupy ječné
  • 700 ml Vývar drůbeží
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 26.3 mg
  • Vláknina 6802.7 mg
  • Vitamín A 6802.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Otrháme listy řeřichy a spaříme je ve vroucí vodě. Ihned poté je dáme do mixéru spolu s česnekem a rozmixujeme.

  • 2

    Na kousky nakrájíme očištěnou šalotku a lehce ji opečeme na másle. Přendáme do hrnce, přidáme propláchnuté kroupy a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nevypaří respektive nevsákne do krup všechen vývar. Kroupy by již měli být uvařené, v jiném případě přilijeme další vývar a ještě chvíli vaříme.

  • 3

    Nakonec přidáme máslo, řeřichové pyré, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme olej.

Komentáře k receptu