Prsa z divoké kachny se švestkami a mandlovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 150 g Cibule
  • 25 g Mandle
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Švestky
  • 80 g Petržel kořen
  • 300 ml Víno červené
  • 100 ml Víno portské
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Bobkový list
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 kg Kachní prsa
  • 5 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 968 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 569.2 mg
  • Draslík 1286.7 mg
  • Vláknina 14239 mg
  • Vitamín A 14239 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prsa z divoké kachny očistíme, vykostíme, osolíme a prošpikujeme sušenými švestkami. Červené víno svaříme s bobkovým listem a tymiánem. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Prsa naložíme do vychladlého vína a přes noc necháme pod fólií v chladničce.

  • 3

    Cibuli s kořenovou zeleninou osmažíme na kachním sádle, přidáme marinovaná prsa a osmažíme. Poté zalijeme marinádou a dusíme, až je maso měkké. Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Víno, v kterém se prsa dusila, vaříme, až je zredukované na polovinu, rozmixujeme a přecedíme do čistého kastrolu.

  • 4

    Scezenou omáčku přivedeme do varu, přimícháme brusinky a na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Na závěr omáčku osolíme, přidáme lístky tymiánu, máslo a červené portské víno.

  • 5

    Kachní prsa rozřízneme a podáváme s mandlovými knedlíčky, přelité omáčkou.

  • 6

    Na mandlové knedlíčky nakrájíme rohlíky na kostičky a vmícháme do žloutků, které jsme našlehali se solí. Přelijeme mlékem, přidáme mandle nakrájené na plátky, drobně posekanou petrželovou nať a kořeníme muškátovým květem. Na závěr přimícháme pevný sníh z bílků. Utvoříme pevnější hmotu, kterou zabalíme do fólie, vložíme do vroucí vody a vaříme v páře 25 minut.

Komentáře k receptu