Zapečené ovoce s citrusovým sorbetem
Suroviny
- 200 g Grapefruity
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Pomeranče
 - 30 g Cukr krupice
 - 10 g Cukr moučkový
 - 20 g Cukr moučkový
 - 10 g Cukr hroznový (glukóza)
 - 50 ml Džus grapefruitový
 - 40 ml Víno šumivé (sekt)
 - 50 ml Voda pitná
 - 50 ml Pomerančová šťáva
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 376.2 mg
 - Draslík 269.7 mg
 - Vláknina 4937.5 mg
 - Vitamín A 4937.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 131.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme mouku, cukr, promícháme, přidáme měkké máslo, bílky a vypracujeme těsto. Necháme v lednici uležet. Těsto vyválíme na tenký plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme dozlatova. Ještě teplá kolečka vytvarujeme do mističek a necháme vychladnout. Do misky nasypeme cukr, přidáme žloutky, přilijeme šumivé víno a vyšleháme do pěny.
 - 
                                2
Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, glukózu, grapefruitový džus a pomerančovou šťávu, trochu zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Nalijeme do formiček na zmrzlinu a dáme zamrazit.
 - 
                                3
Na dezertní talířky dokola položíme střídavě dílky oloupaného grapefruitu a pomeranče, na ně naneseme pěnu z šumivého vína, krátce zapečeme pod grilem, navrch upravíme mističky z těsta, do kterých vložíme zmražený sorbet a podáváme.