Italská tagliata s rukolou a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 hrst Rukola
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 823 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 89.1 mg
  • Draslík 802.7 mg
  • Vláknina 3925.3 mg
  • Vitamín A 3925.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapary, oloupaný česnek, popřípadě chilli papričku nasekáme nadrobno. Přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z omytého citronu, přilijeme olivový olej, osolíme a promícháme. Odložíme stranou.

  • 2

    Hovězí svíčkovou nakrájíme na čtyři stejné plátky, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Na rozpáleném grilu (popř. grilovací pánvi) opékáme z každé strany asi 2 minuty, jen aby se maso zatáhlo a vytvořila se kůrka. Uvnitř má zůstat maso syrové. Necháme asi deset minut odpočinout a potom nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Plátky upravíme na talíř vyložený rukolou, mírně dosolíme, přelijeme salsou z kaparů a citronu a posypeme hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu