Choron omáčka s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 1 kávová lžička Pyré rajčatové
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Šalotka
  • 2 dl Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 337.7 mg
  • Draslík 273.8 mg
  • Vláknina 2979.5 mg
  • Vitamín A 2979.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme doměkka chřest.

  • 2

    Připravíme omáčku smícháním octa, vína, pepře, nasekané šalotky a estragonu. Přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré, lžičku vody, žloutky a šleháme 2 minuty do pěny. Odstavíme a přiléváme rozpuštěné máslo za stálého šlehání. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Chřest přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu