Horký koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr krupice
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 10 g Piškoty dětské kulaté
  • 40 g Vaječný žloutek slepičí
  • 40 g Cukr krystal
  • 500 g Listové těsto
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Jablka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 170.3 mg
  • Draslík 243.5 mg
  • Vláknina 10788 mg
  • Vitamín A 10788 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do varu přivedeme smetanu(200 ml) a cukr, přidáme mleté ořechy, mleté piškotové drobečky a máslo. Necháme vychladnout.

  • 2

    Vyválíme listové těsto a vykrájíme z něj kolečka. Na kolečka dáme ořechovou náplň, na ni naskládáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, která posypeme cukrem a lehce pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C na plechu, který jsme vyložili pečícím papírem, 20 minut.

  • 4

    Přivedeme v hrnci k varu smetanu (100 ml), rozmícháme v misce čerstvé žloutky a cukr a vmícháme do smetany. Vznikne nám omáčka, kterou přecedíme a necháme vychladit.

  • 5

    Poté ihned podáváme koláč politý omáčkou.

Komentáře k receptu