Klasické bazalkové pesto podle Ramsaye

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 70 g Bazalka
  • 50 g Oříšky piniové
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 154.4 mg
  • Vláknina 1708.8 mg
  • Vitamín A 1708.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi opražíme piniové oříšky a po vychladnutí je vsypeme do mixéru. Přidáme oloupaný česnek, bazalkové lístky, na kousky pokrájený sýr parmezán a krátce vše rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pak pomalu přiléváme olej, podle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Hotovou omáčku přendáme do vhodné nádobky, přikryjeme a uložíme do chladničky, ve které vydrží 5 dnů.

  • 2

    Pesto je výbornou přílohou k rybám, vložkou do těstovin a některých polévek.

Komentáře k receptu