Banánový pudink s omáčkou tofé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 430 g Cukr třtinový
  • 255 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 12 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 180 g Mouka pšeničná hladká
  • 140 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Banány
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 878 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 158.4 mg
  • Draslík 562 mg
  • Vláknina 3554.7 mg
  • Vitamín A 3554.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Banány oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vejce rozklepneme a hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva.

  • 2

    170 g másla a 180 g hnědého třtinového cukru spolu utřeme, postupně přidáme vejce. Do krému potom opatrně vmícháme mouku s kypřícím práškem a banánové kostky.

  • 3

    Šest středních varných misek vytřeme 20 g změklého másla, vychladíme je v chladničce a pak vysypeme krupicovým cukrem. Připravenou hmotu rozdělíme do misek tak, aby byly do tří čtvrtin naplněny, položíme je do hrnce ve vodní lázni a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 10 minut, potom zmírníme na 150 °C a pečeme dalších 80 minut. Po vyjmutí z trouby necháme dezert mírně vychladnout.

  • 4

    Mezitím připravíme omáčku tofé. V rendlíku smícháme zbytek hnědého třtinového cukru a šlehačku, přidáme zbytek másla, zahřejeme a když se cukr rozpustí, omáčku odstavíme.

  • 5

    Vlažný dezert vyklopíme na talířky, přelijeme omáčkou tofé a servírujeme.

Komentáře k receptu