Banánový pudink s omáčkou tofé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 45 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 158.4 mg
- Draslík 562 mg
- Vláknina 3554.7 mg
- Vitamín A 3554.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Banány oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vejce rozklepneme a hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva.
-
2
170 g másla a 180 g hnědého třtinového cukru spolu utřeme, postupně přidáme vejce. Do krému potom opatrně vmícháme mouku s kypřícím práškem a banánové kostky.
-
3
Šest středních varných misek vytřeme 20 g změklého másla, vychladíme je v chladničce a pak vysypeme krupicovým cukrem. Připravenou hmotu rozdělíme do misek tak, aby byly do tří čtvrtin naplněny, položíme je do hrnce ve vodní lázni a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 10 minut, potom zmírníme na 150 °C a pečeme dalších 80 minut. Po vyjmutí z trouby necháme dezert mírně vychladnout.
-
4
Mezitím připravíme omáčku tofé. V rendlíku smícháme zbytek hnědého třtinového cukru a šlehačku, přidáme zbytek másla, zahřejeme a když se cukr rozpustí, omáčku odstavíme.
-
5
Vlažný dezert vyklopíme na talířky, přelijeme omáčkou tofé a servírujeme.