Smažená polenta s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Mouka kukuřičná
  • 400 g Polenta
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 6 g Sůl mořská
  • 4 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1115 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 138.2 mg
  • Vláknina 7375 mg
  • Vitamín A 7375 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do husté uvařené polenty přimícháme strouhaný parmezán, podle chuti osolíme a opepříme. Vychladlou polentu nakrájíme na kostky a posypeme troškou kukuřičné mouky. V pánvi rozehřejeme olej na 180°C, přisypeme kostky polenty a za občasného obracení smažíme asi 4 minuty. Nyní přidáme lístky rozmarýnu a smažíme ještě 20 vteřin. Polentu s rozmarýnem vyjmeme děrovanou lžící z oleje, položíme na papírový ubrousek, necháme okapat a ještě horkou podáváme jako pohoštění.

Komentáře k receptu