Špagety s lilkem a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Lilek
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 3 g Chilli koření mleté
  • 3 g Oregano sušené
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 450 g Špagety
  • 150 g Ricotta
  • 1000 ml Voda pitná
  • 10 ml Ocet vinný
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1081 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 570.8 mg
  • Vláknina 9270.5 mg
  • Vitamín A 9270.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Lilky omyjeme, rozkrojíme napůl, vydlabeme semínka a zbytek nakrájíme na silnější proužky, česnek posekáme najemno.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme lilky, osmahneme, posypeme oreganem, mletým chilli kořením, přidáme česnek a lístky bazalky. Promícháme, orestujeme, přilijeme ocet, přidáme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut, aby se rajčata úplně rozpadla a omáčka zhoustla. Přidáme uvařené špagety, promícháme, prohřejeme a odstavíme.

  • 4

    Špagety s omáčkou upravíme na talíře, posypeme rozdrobenou ricottou a podáváme.

Komentáře k receptu