Rotolo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 5 g Fenykl obecný
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 800 g Špenát listový čerstvý
  • 600 g Dýně
  • 3 g Chilli paprička sušená
  • 5 g Koriandr celý
  • 3 g Oregano sušené
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 150 g Ricotta
  • 12 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 709 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 582.9 mg
  • Draslík 954.2 mg
  • Vláknina 13236.5 mg
  • Vitamín A 13236.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme žloutky, vidličkou promícháme, když už těsto nelepí, prohněteme důkladně rukama. Těsto dáme na půl hodiny do lednice.

  • 2

    Dužinu z dýně nakrájíme na kostky, nasypeme do pekáčku a pokapeme olejem. Koriandr, fenykl, suchou chilli papričku nasypeme do hmoždíře a rozzlučeme. Smícháme se solí a mletým pepřem a směsí posypeme dýni. Zakryjeme vlhkým papírem, vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Pekáček odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.

  • 3

    Špenátové listy otrháme, česnek nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek, oregano, orestujeme, přidáme špenát, máslo a smažíme tak dlouho, dokud se veškerá voda neodpaří. Osolíme a opepříme. Těsto vyválíme na středně tenký obdélníkový plát, na polovinu těsta podélně naneseme špenátovou směs, posypeme ricottou, na druhou polovinu naneseme dýni. Celý plát zavineme jako štrůdl, zabalíme do utěrky a oba okraje zavážeme provázkem. Rotolo vložíme do vroucí vody, zatížíme, aby nevyplavalo, hrnec zakryjeme a vaříme 25 minut.

  • 4

    Rotolo rozbalíme, nakrájíme na plátky jako knedlík, posypeme parmezánem. V pánvi na kousku másla osmahneme lístky šalvěje a plátky rotola ozdobíme.

Komentáře k receptu