Rizoto s Martini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cibule
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 400 g Rýže Arborio
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 1000 ml Vývar slepičí
  • 200 ml Martini bianco
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1399 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 27.6 mg
  • Draslík 83.6 mg
  • Vláknina 2460 mg
  • Vitamín A 2460 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme. Přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne.

  • 2

    Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. Poklici odstraníme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu