Rizoto s pečenými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 30 g Česnek
  • 200 g Houby čerstvé
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 400 g Rýže Arborio
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 1000 ml Vývar slepičí
  • 200 ml Martini bianco
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1666 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 32.6 mg
  • Draslík 319.7 mg
  • Vláknina 5489.8 mg
  • Vitamín A 5489.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátečky, lístky tymiánu otrháme. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme houby, osmahneme, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 7 minut, až začnou houby vonět. Polovinu pečených hub nasekáme na drobné kousky.

  • 2

    Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, posekané houby, nasekanou petrželovou nať, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.

  • 3

    Rizoto upravíme na talíře, obložíme plátky pečených hub a podáváme.

Komentáře k receptu