Rizoto s fenyklem a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 4 g Fenykl obecný
  • 30 g Citronová kůra
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 150 g Fenykl sladký - hlíza
  • 2 g Chilli koření mleté
  • 400 g Rýže Arborio
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 80 g Ricotta
  • 1000 ml Vývar slepičí
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Martini bianco
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1665 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 27.6 mg
  • Draslík 234.3 mg
  • Vláknina 5449.2 mg
  • Vitamín A 5449.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlízu fenyklu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme mletý fenykl, česnek, osmahneme, přidáme čerstvý fenykl, osolíme, opepříme, rendlík zakryjeme, zmírníme oheň a zvolna dusíme 15 až 20 minut.

  • 2

    Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Nyní přimícháme dušený fenykl i s vydušenou šťávou. Po naběračkách přiléváme vývar - vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, rozdrobenou ricottu, citronovou šťávu i kůru, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.

  • 3

    Rizoto upravíme na talíře, posypeme špetkou chilli koření a podáváme.

Komentáře k receptu