Zeleninové nudličky se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 106 g
 - Sodík 730 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 24.7 mg
 - Draslík 437.9 mg
 - Vláknina 9520 mg
 - Vitamín A 9520 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu oloupeme nebo omyjeme a očistíme. Mrkev a kedlubnu nejprve nakrájíme na tenké plátky, potom na jemné nudličky, pórek a papriku nakrájíme na proužky. Petrželku omyjeme, oklepeme a nasekáme na jemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej. Zeleninu v něm na středním ohni zhruba 5 minut opékáme, přitom často mícháme. Krátce opečeme také petrželku a česnek. Přidáme pesto a 2 lžíce vody z vaření těstovin. Zeleninu ochutíme solí a pepřem. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Čerstvě uvařené těstoviny smícháme se zeleninou a sýrem, necháme krátce odležet.