Zeleninová čalamáda s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2155 kcal
 - Sacharidy 206 g
 - Tuky 132 g
 - Sodík 5988 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 151 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 4669.5 mg
 - Vláknina 68993.4 mg
 - Vitamín A 68993.4 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 643.1 mg
 - Vitamín E 9.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci dáme vařit osolenou vodu s houbami. Vaříme zhruba 5 minut.
 - 
                                2
Mezitím na menší kusy nakrájíme zeleninu.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravenou zeleninu, olej, kečup a cukr. Dusíme zhruba 5 minut.
 - 
                                4
V menším hrnci připravíme lák z 1 dl vody, octa, soli, bobkového listu, nového koření, celého pepře a hřebíčku.
 - 
                                5
Hotové houby zbavíme vody a smícháme se zeleninovou směsí, poté přilijeme připravený lák a ještě chvilku podusíme.
 - 
                                6
Vzniklou čalamádu plníme do zavařovacích sklenic a dle běžného postupu ji zavaříme.
 - 
                                7
Zavařenou čalamádu skladujeme v tmavé, suché a chladné místnosti.