Daňčí maso na houbách
Suroviny
- 800 g Dančí maso
 - 450 g Houby čerstvé
 - 60 g Protlak rajčatový
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Jalovec
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 182 mg
 - Draslík 1229.5 mg
 - Vláknina 8396.3 mg
 - Vitamín A 8396.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostky, maso na kostky, nastrouháme citronovou kůru.
 - 
                                2
Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté vsypeme papriku, protlak, zarestujeme, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme.
 - 
                                3
Do téměř udušeného masa vmícháme houby, drcený jalovec, kmín, citronovou kůru, pepř, sůl a dovaříme.