Džem dýňový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 71.3 mg
 - Vláknina 392.2 mg
 - Vitamín A 392.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýně nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm, dobře omyté citróny nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Pokrájenou dýni a citróny vložíme do varné nádoby a zvolna vaříme, až dýně změkne.
 - 
                                3
Přisypeme cukr, přidáme oloupané mandle nasekané na plátky a strouhaný muškátový oříšek a vše uvedeme do varu. Vaříme, až džem zhoustne, při vaření často důkladně promícháváme.
 - 
                                4
Odstavíme z ohně a necháme džem ve varné nádobě 10 minut zchladnout.
 - 
                                5
Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.