Sušené hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 103 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 404.7 mg
 - Vláknina 24000 mg
 - Vitamín A 24000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a stopek. Potom je nakrájíme na čtvrtky, které pokládáme do hrnce s vodou a kyselinou citrónovou. Následovně hrušky scedíme, opláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme 1.5 l vody, přisypeme cukr s vanilkovým cukrem a stálým mícháním cukry rozpustíme. Do cukrového sirupu vložíme okapané hrušky a povaříme je přibližně 10-15 minut. Měkké hrušky stáhneme ze sporáku, dáme je na chladné místo vychladit do druhého dne.
 - 
                                3
Další den opět hrušky se sirupem přivedeme k varu a ihned odstavíme z ohně. Hrušky scedíme, necháme okapat. Urovnáme je na čistý rošt a v sušičce a sušíme do úplného vysušení.