Jogurtový bezlepkový koláč s borůvkami a rýžovou drobenkou
Suroviny
- 500 g Borůvky
 - 100 g Mouka rýžová
 - 80 g Cukr krupice
 - 80 g Hera
 - 125 g Mouka bezlepková Jizerka
 - 125 g Mouka rýžová
 - 250 g Jogurt bílý
 - 125 g Hera
 - 125 g Cukr krupice
 - 0.5 ks Kypřící prášek bezlepkový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 30.7 mg
 - Draslík 58.4 mg
 - Vláknina 3256.3 mg
 - Vitamín A 3256.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme v sítu čerstvé borůvky a necháme je okapat.
 - 
                                2
Připravíme drobenku: do hlubší misky dáme rýžovou mouku, krystalový cukr a ztuhlou Heru. Prsty vše promneme tak, že vznikne drobenka.
 - 
                                3
Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, hrubou rýžovou mouku, bílý jogurt, rozpuštěnou vlahou Heru, 1 vejce, krystalový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli olejem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto nahusto posypeme borůvkami a drobenkou.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Koláč podáváme vychladlý.