Melounové želé s růžovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 327.7 mg
 - Vláknina 2200 mg
 - Vitamín A 2200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vhodné nádoby položíme plátky želé a zalijeme studenou vodou. Necháme 10-15 minut želé nabobtnat. Rozkrojený meloun oloupeme, nakrájíme na kousky sousta a naskládáme je do vysokých silnostěnných skleniček.
 - 
                                2
Při krájení melounovou šťávu zachytáváme.
 - 
                                3
Do kastrůlku vlijeme šťávu z melounu, přilijeme víno, vanilkový a třtinový cukr. Společně za stálého míchání povaříme do rozpuštění cukru. Přidáme nabobtnalé želé i s vodou, pokračujeme ve vaření až do rozpuštění želatiny.
 - 
                                4
Stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout. Nakonec želé doplníme do sklenic s melounem, povrch přelijeme ananasovou šťávou a na kousky nakrájeným ananasem. Vložíme do lednice zatuhnout.