Jitrnicové smaženky II
Suroviny
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Jitrnice domácí
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 4 polévková lžíce Hořčice
 - 4 polévková lžíce Křen
 - 0.27 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 184.2 mg
 - Vláknina 3472.5 mg
 - Vitamín A 3472.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jitrnice vymačkáme, přidáme nasekanou cibuli, vejce, strouhanku a dle potřeby dochutíme pepřem, solí, česnekem a majoránkou.
 - 
                                2
Ze směsi tvoříme malé placičky, které opékáme z obou stran na sádle.
 - 
                                3
Hotové pomažeme hořčicí a posypeme křenem.