Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 9 ks Ředkvička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Salát hlávkový
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 554 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 377.8 mg
 - Draslík 602.8 mg
 - Vláknina 7025.4 mg
 - Vitamín A 7025.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku uvaříme čerstvá vejce na tvrdo, vaříme je 9 minut, po vychlazení je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
Omyté a očištěné ředkvičky a jarní cibulky nakrájíme na tenké plátky. Omyté snítky mladého kopru a pažitky omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                3
Připravíme si dip: do misky vyklopíme kelímek s dobrým smetanovým jogurtem, přidáme k němu l lžičku hořčice, 3 lžíce majonézy Hellmanns, sůl, bílý pepř a vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Omyté chladné listy salátu potrháme na menší kusy do mísy. Přidáme k němu cibulku, ředkvičky, pokrájená vejce, pažitku, kopr, vše přelejeme jogurtovým dipem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek a hned podáváme.