Pampeliškový likér s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Pampeliška květ
  • 300 ml Sirup cukrový
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 l Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 72.4 mg
  • Vláknina 2520 mg
  • Vitamín A 2520 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče chemicky neošetřené omyjeme, osušíme a oloupeme tak, že ovocná dužina zůstane naprosto čistá - bez zbytků bílých slupek - pulpy. Slupky (asi 125 g z 0.5 kg) se rozřežou ostrým nožem naplocho tak, že se odstraní bílá dužina, slupka zůstane bez pulpy.

  • 2

    Sušené pampeliškové květy dáme do skleněné nádoby, přidáme čerstvé pomerančové slupky bez bílé slupky - pulpy a čistou dužinu.

  • 3

    Směs zalijeme 1 litrem 40% jablečného destilátu, uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 7 dní macerovat, pak tekutinu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr.

  • 4

    700 ml přefiltrované tekutiny osladíme 300 ml cukrového sirupu.

  • 5

    Likér nakonec přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme.

  • 6

    V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Komentáře k receptu