Jarní ředkvičkový salát s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 8 ks Ředkvička
  • 1 ks Okurka salátová
  • 6 ks Rajčata
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 798.9 mg
  • Vláknina 11224.2 mg
  • Vitamín A 11224.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kadeřavý salát a čerstvý kopr. Salátové listy potrháme na menší kousky, kopr drobně pokrájíme, vložíme do mísy.

  • 2

    Omyté červené ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme k salátu. Omytou a osušenou okurku hadovku i rajčata pokrájíme na kostičky, jarní cibulku omyjeme a rozkrájíme na kroužky. Rajčata s okurkou a cibulkou přidáme k ředkvičkám, přimícháme černé olivy bez pecek.

  • 3

    Připravíme dresing: v misce důkladně smícháme olivový olej s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 4

    Dresing nalijeme do připraveného salátu, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu