Jarní ředkvičkový salát s olivami
Suroviny
- 250 g Olivy černé
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Salát kadeřavý
- 8 ks Ředkvička
- 1 ks Okurka salátová
- 6 ks Rajčata
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 32 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 798.9 mg
- Vláknina 11224.2 mg
- Vitamín A 11224.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme kadeřavý salát a čerstvý kopr. Salátové listy potrháme na menší kousky, kopr drobně pokrájíme, vložíme do mísy.
-
2
Omyté červené ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme k salátu. Omytou a osušenou okurku hadovku i rajčata pokrájíme na kostičky, jarní cibulku omyjeme a rozkrájíme na kroužky. Rajčata s okurkou a cibulkou přidáme k ředkvičkám, přimícháme černé olivy bez pecek.
-
3
Připravíme dresing: v misce důkladně smícháme olivový olej s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
4
Dresing nalijeme do připraveného salátu, promícháme a podáváme.