Hovězí bujón s bylinkami
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Bujón hovězí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 0.5 polévková lžíce Libeček
- 1 polévková lžíce Kopřiva
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- 1 polévková lžíce Šťovík
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 10 g
- Sodík 816 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 391 mg
- Vláknina 863 mg
- Vitamín A 863 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kerblík, kopřivové mladé listy, řeřichu, petrželku, libeček a šťovík omyjeme, vodu setřepeme a bylinky pokrájíme nadrobno. Šalotku očistíme a nakrájíme ji na drobné kostičky.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo s olejem, na něm podusíme šalotku, přidáme bylinky, promícháme a dusíme společně asi 1 minutu. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme 1 litr hovězího bujónu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu, dochutíme solí, muškátovým oříškem a bílým pepřem. Krátce, asi 2 minuty, povaříme a podáváme.