Hovězí bujón s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 1 polévková lžíce Kopřiva
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Šťovík
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 391 mg
  • Vláknina 863 mg
  • Vitamín A 863 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kerblík, kopřivové mladé listy, řeřichu, petrželku, libeček a šťovík omyjeme, vodu setřepeme a bylinky pokrájíme nadrobno. Šalotku očistíme a nakrájíme ji na drobné kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo s olejem, na něm podusíme šalotku, přidáme bylinky, promícháme a dusíme společně asi 1 minutu. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme 1 litr hovězího bujónu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu, dochutíme solí, muškátovým oříškem a bílým pepřem. Krátce, asi 2 minuty, povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu