Studená polévka s jarní cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 15 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 270.3 mg
- Draslík 273.9 mg
- Vláknina 1577.5 mg
- Vitamín A 1577.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Studené mléko rozkvedláme s octem a solí. Podle chuti osladíme a přidáme hořčici. Do ochuceného mléka vmícháme oloupanou, nahrubo nastrouhanou okurku a očištěnou, jemně nakrájenou cibulku i s natí.
-
2
Natvrdo uvařená vejce rozdělíme do talířů, zalijeme studenou polévkou a podáváme.
-
3
Vhodnou přilohou je čerstvý chléb.