Nevařená polévka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 23 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 92 mg
- Vláknina 3024.5 mg
- Vitamín A 3024.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva plátky chleba rozlámeme do mísy se 170 ml studené vody a necháme je tak pět minut. Umixujeme loupané mandle, plátky dvou stroužků česneku a přidáme je k namočenému chlebu. Pomalu přilijeme olej. Až se vytvoří jemná pasta, přilijeme ocet, 625 ml studené vody a mixujeme. V míse směs osolíme, opepříme a pokud je polévka příliš hustá, přidáme ještě vodu.
-
2
Nevařenou polévku podáváme zastudena, můžeme ji ozdobit ještě mandlemi.