Nevařená polévka s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 100 ml Olej olivový
  • 800 ml Voda pitná
  • 30 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 92 mg
  • Vláknina 3024.5 mg
  • Vitamín A 3024.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plátky chleba rozlámeme do mísy se 170 ml studené vody a necháme je tak pět minut. Umixujeme loupané mandle, plátky dvou stroužků česneku a přidáme je k namočenému chlebu. Pomalu přilijeme olej. Až se vytvoří jemná pasta, přilijeme ocet, 625 ml studené vody a mixujeme. V míse směs osolíme, opepříme a pokud je polévka příliš hustá, přidáme ještě vodu.

  • 2

    Nevařenou polévku podáváme zastudena, můžeme ji ozdobit ještě mandlemi.

Komentáře k receptu