Brambory na grilu se salsou
Suroviny
- 600 g Brambory
 - 400 g Rajčata
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Limetka
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 10 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 673.7 mg
 - Vláknina 9685 mg
 - Vitamín A 9685 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umyté brambory se šlupkou uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, necháme vychladnout. Nakrájíme je na čtvrtky a pokládáme na olejem vymaštěný a na vysokou teplotu zahřátý gril. Brambory osolíme, pokapeme olejem a opékáme za častého otáčení 7 minut. Na talíř položíme list ledového salátu, na něj pokládáme upečené brambory a přidáme rajčatovou salsu.
 - 
                                2
Rajčatová salsa: Cibuli, česnek oloupeme, drobně nakrájíme a dáme do misky, na malé kousky nakrájená rajčata, nasekané chilli papričky, nasekanou petržel, šťávu ze 2 ks limetky, cukr, olej, dochutíme solí, pepřem důkladně promícháme.