Zavařenina ze slív se slivovicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 0 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 657 mg
- Vláknina 9766 mg
- Vitamín A 9766 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, rozpůlené a vypeckované slívy nakrájíme na dílky. Smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, suchým červeným vínem, citronovou šťávou a alespoň 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách přivedeme k varu a na silném ohni vaříme asi 4 minuty (podle návodu na obalu); tato směs někdy želíruje až po 5 minutách, proto je nutné provést želírovací zkoušku.
-
2
Před koncem doby vaření přilijeme a vmícháme slivovici. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.