Zavařenina ze slív se slivovicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 150 ml Víno červené
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1.5 kg Slívy
  • 4 cl Slivovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 657 mg
  • Vláknina 9766 mg
  • Vitamín A 9766 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, rozpůlené a vypeckované slívy nakrájíme na dílky. Smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, suchým červeným vínem, citronovou šťávou a alespoň 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách přivedeme k varu a na silném ohni vaříme asi 4 minuty (podle návodu na obalu); tato směs někdy želíruje až po 5 minutách, proto je nutné provést želírovací zkoušku.

  • 2

    Před koncem doby vaření přilijeme a vmícháme slivovici. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.

Komentáře k receptu