Nevařený borůvkový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 143 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 143 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 98.8 mg
 - Vláknina 6000 mg
 - Vitamín A 6000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce, promícháme s cukrem a necháme luhovat cca 1 týden.
 - 
                                2
Poté na čistou nádobu připevníme plátno, nalijeme na něj borůvky i se šťávou a zvolna necháme okapat. Zbylé borůvky prolisujeme a znovu přecedíme. Do šťávy vmícháme kyselinu citronovou a zahřejeme.
 - 
                                3
Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví a důkladně uzavřeme.
 - 
                                4
Uchováme na suchém, tmavém a chladném místě.