Špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Anglická slanina
  • 600 g Vepřové maso libové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Koření mexické
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1031 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 1026 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 387 mg
  • Vláknina 3853.3 mg
  • Vitamín A 3853.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5060.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Jehly potřeme olejem.

  • 2

    Do mísy dáme nakrájené maso, zasypeme kořením, osolíme, promícháme a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.

  • 3

    Marinované maso napichujeme na jehly střídavě s cibulí, slaninou, paprikou, končíme masem. Vše potřeme olejem a grilujeme.

Komentáře k receptu