Ragú z čerstvých hříbků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šalotka
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Víno bílé
  • 100 ml Demi glace
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 293.8 mg
  • Vláknina 828.8 mg
  • Vitamín A 828.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hříbky nakrájíme na kousky a v kastrolu na oleji je zprudka orestujeme. Přidáme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat.

  • 2

    Potom přidáme omáčku demi glace, osolíme, opepříme a ještě jednou provaříme. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme čerstvě nasekané bylinky.

Komentáře k receptu