Pečená hlíva ústřičná
Suroviny
- 500 g Hlíva ústřičná
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Víno bílé
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 84.2 mg
 - Vláknina 962.3 mg
 - Vitamín A 962.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme houby, 5 minut lehce opékáme. Přidáme cibulky a česnek a vše opékáme dalších 5 minut.
 - 
                                3
Přidáme smetanu, víno, sůl, pepř a necháme 3 minuty povařit, poté zjemníme zakysanou smetanou. Vmícháme nasekanou petrželku.