Rohlíčky s ořechovou nádivkou
Suroviny
- 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.0625 l Mléko polotučné
 - 14 dkg Máslo čerstvé
 - 15 dkg Med včelí
 - 10 dkg Ořechy vlašské
 - 3 dkg Strouhanka
 - 30 dkg Mouka polohrubá
 - 2 dkg Droždí
 - 3 dkg Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 239 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 182.9 mg
 - Draslík 292 mg
 - Vláknina 8001.4 mg
 - Vitamín A 8001.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, máslo, sůl, citronovou kůru, vykynutý kvásek a žloutky. Vytvoříme tuhé těsto a necháme kynout. Potom uděláme malé bochníčky, které znovu necháme kynout. Z každého vyválíme oválek, který potřeme ořechovou nádivkou.
 - 
                                2
Ořechová nádivka:
 - 
                                3
V rendlíku si rozpustíme med a máslo (4 dkg), přisypeme mleté ořechy, skořici, citronovou kůru a strouhanou houskou. Těsto zatočíme do tvaru rohlíčku a ještě chvilku necháme odpočinout. Rohlíčky potřeme žloutkem a pečeme v rozpálené troubě dočervena.