Zelenina ochucená kari pastou
Suroviny
- 250 g Zelí čínské
 - 180 g Kukuřice
 - 500 g Rýže jasmínová
 - 350 g Zelenina wok classic
 - 400 ml Kokosové mléko
 - 4 kávová lžička Kari pasta
 - 1 kávová lžička Koření pěti vůní
 - 1 kávová lžička Citronová tráva
 - 1 ks Paprika červená
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 3 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
 - Sacharidy 125 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 547 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 770.3 mg
 - Vláknina 25905 mg
 - Vitamín A 25905 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme čínské zelí, rozebereme ho na listy. Také papriku umyjeme pod proudem tekoucí vody, rozkrojíme na polovinu a vyjmeme semínka i bílé žebroví. Zelí i paprikou pokrájíme na kosočtverce o hraně asi 2 centimetry. Zelenou nať jarních cibulek omyjeme a nakrájíme na kroužky a šířce asi 5 milimetrů. Bílé cibulky rozdělíme na čtvrtiny.
 - 
                                2
Olej ve woku rozehřejeme a vložíme na něj kari pastu. Až pasta začne pěnit, nasypeme do pánve nakrájené čínské zelí, jarní cibulky (jenom bílou část), papriky a necháme zpěnit.
 - 
                                3
Všechno potom zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme omytou a okapanou kukuřici a zeleninu wok. Dochutíme kořením pěti vůní, přidáme citronovou trávu a rybí omáčku. Promícháme a ještě povaříme.
 - 
                                4
Mezitím si dáme do dostatečného množství osolené vroucí vody uvařit jasmínovou rýži.
 - 
                                5
Směs na pánvi zasypeme kroužky z cibulové natě a po krátkém prohřátí podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.