České kynuté lívance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 141.7 mg
 - Draslík 215.9 mg
 - Vláknina 5775 mg
 - Vitamín A 5775 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 629.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme 2 dl vlažného mléka s lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít, k mouce přidáme ještě mléko (až 2 dl), vejce, 0.5 lžíce cukru, špetku soli a 1.5 lžíce rozpuštěného vlažného másla. Směs rozmixujeme, těsto by mělo být víc řídké. Zakryjeme a necháme nakynout na dvojnásobný objem.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, který naneseme jen v tenké vrstvě mašlovačkou. Menší naběračkou rozlijeme těsto po pánvi a smažíme z obou stran dozlatova.