Třešňový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 731.2 mg
 - Vláknina 11000 mg
 - Vitamín A 11000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8388 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odstopkujeme omyté třešně a na hodinu dáme do slané vlažné vody.
 - 
                                2
Čisté sklenice plníme třešněmi a zalijeme do 3/4 nálevem, ovoce pustí samo šťávu.
 - 
                                3
Sterilujeme při 80 stupních 30 minut.
 - 
                                4
Po vyjmutí postavíme dnem vzhůru a necháme stát do vychladnutí.