Žampiony marinované ve vinném octě a bylinkách

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 626.2 mg
  • Vláknina 5595.3 mg
  • Vitamín A 5595.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé žampiony dobře očistíme a odstraníme nožičky, červenou a zelenou papriku zbavenou stopek a semen nakrájíme na kostičky a utřeme stroužek česneku. Dále najemno nasekáme čerstvou petrželku a pažitku.

  • 2

    Potom si připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej, červený vinný ocet, česnek, pažitku s petrželkou nasekané nadrobno a nameleme celý černý pepř a vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme.

  • 3

    Hlavičky žampionů s nakrájenými paprikami vložíme do mísy, zalijeme marinádou, mísu přikryjeme a vše necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat.

  • 4

    Marinované žampiony se zálivkou rozdělíme na misky a servírujeme.

Komentáře k receptu