Čerstvé domácí vaječné těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 178 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 400.3 mg
 - Draslík 63.4 mg
 - Vláknina 7875 mg
 - Vitamín A 7875 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme hladkou mouku, kterou smícháme se solí, uděláme do ni důlek, do kterého dáme 2 celá vejce a 3 vaječné žloutky. Postupně je vidličkou zašleháváme, až se uplně s moukou spojí. Hrudku těsta dáme na pomoučený vál a rukama těsto důkladně uhněteme - nesmí se lepit. Trvá to přibližně 7-10 minut. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky na několik hodin odležet.
 - 
                                2
Těsto vyválíme na pomoučeném vále válečkem na plát silný asi 1-2 mm (podle druhu těstovin). Poté ho nakrájíme na požadované tvary, zpracujeme podle potřeby. Domácí těstoviny vaříme ve větším množství vody asi 4 minuty.